اگر با خودرو در سیل گیر کرده باشیم، چه کارهایی باید انجام دهیم؟

اگر با خودرو در سیل گیر کرده باشیم، چه کارهایی باید انجام دهیم؟

 متاسفانه در ابتدای امسال، بسیاری از هموطنان ما در برخی استان‌ها دچار سیل‌زدگی شدند؛ با در نظر گرفتن این وقایع، به نظر می‌رسد همه ما باید در برابر بلا‌یای طبیعی همچون سیل آمادگی کافی داشته باشیم. در ادامه به این موضوع می‌پردازیم که در صورتی که درون خودرو باشیم و دچار سیل گرفتگی شده باشیم، چه اقداماتی باید انجام دهیم.

اطراف خود، به‌ویژه لایه‌های زیر سطح را دقیق بررسی کنید. شما با چشم‌بند رانندگی نمی‌کنید و باید بدانید در لایه‌های زیرین رودخانه چه می‌گذرد. قبل از آنکه با خودرو وارد رودخانه شوید، بهتر است پیاده شوید و شخصا مسیر را کنترل کنید. کنترل‌کردن سنگ‌ها و کنده‌های اضافه‌شده به مسیر آب، از نکات مهم عبور از این دست مسیرها است. از میزان عمق و سرعت آب مطلع شوید. اگر عمق آب زیاد باشد، روی مسیر شناور خواهید شد و اگر سرعت زیاد باشد، جریان آب شما را با خود خواهد برد. تمامی موانع را از مسیر کنار بزنید تا سواری راحت‌تری داشته باشید. وقتی قدم می‌زنید، کم‌عمق‌ترین قسمت آب را انتخاب کنید تا هنگام عبور از آب، دچار مشکل نشوید. استفاده از شاخه‌های قطع‌شده می‌تواند در تعیین عمق آب کمک کند. هنگامی که به مسیر ادامه می‌دهید،

سه نکته را باید در نظر بگیرید: همیشه محل ورود و محل عبور و محل خروج از آب را مدنظر قرار دهید و توانایی خودرو خود را در عبور از این سه نقطه ارزیابی کنید. این بدان‌معنا است که باید زاویه‌ی ورودوخروج مسیر را بررسی کنید و موانع موجود در مسیر را باید کنار بزنید. وقتی تمامی این نکات را کامل رعایت کنید، خودرو و به‌خصوص ترمز‌ها هم خنک می‌شوند. شاسی‌بلند‌های مدرن فن‌های بسیار قدرتمندی دارند که اگر آب به‌داخل آن‌ها نفوذ کند و با سرعت بیشتری کار کنند، به‌صورت ناخواسته آب را به درون موتور هم می‌فرستند. بنابراین، باید محافظی برای فن‌ها در نظر بگیرید تا هنگام نفوذ آب، به خود و پیشرانه آسیب نرسانند. اطلاع از توانایی حداکثر عمق فرورفتن خودرو در آب هم ضروری است. معمولا برای اکثر شاسی‌بلند‌ها این میزان بیش از 600 میلی‌متر نیست؛ اما این میزان باید پیش از ورود به ‌آب اندازه‌گیری شود. محل قرار‌گیری منیفولد ورودی هم می‌تواند از برخی حوادث جلوگیری کند. اگر سطح آب پایین‌تر از محافظ سپر باشد و با سرعت راه‌رفتن حرکت کنید، در این حالت، بهترین نوع حرکت روی آب را تجربه خواهید کرد.

سعی کنید، در اولین فرصت از خودرو خارج شوید.

وقتی در زمان رانندگی به سیل برخورد می‌کنید و یکباره آب اطراف خودرو را فرا می‌گیرد، اولین اقدامی که باید انجام دهید خاموش کردن موتور اتومبیل و خارج شدن از آن است. این نکته را در نظر بگیرید که در زمان سیل، کابین اتومبیل‌ها به هیچ وجه مکان مناسبی نیست و اگر حجم آب بسیار زیاد باشد، به شکلی که درب خودرو باز نشود، می‌توانید از شیشه‌های خودرو را شکسته و بر روی سقف اتومبیل پناه ببرید. درصورت امکان، می‌توانید از سیم بکسل استفاده کنید یا منتظر ورود خودرویی دیگر باشد. در این مواقع، جعبه‌ی کمک‌های اولیه نقشی اساسی ایفا خواهند کرد. اگر در آب فرورفتید و نتوانستید رو‌به‌جلو حرکت کنید، بخت خود را با دنده‌عقب‌گرفتن امتحان کنید. با تمام این‌ها، مهم‌ترین نکته «حفظ آرامش» است.

پس از سیل چه اقداماتی انجام دهیم؟

بعد از کاهش حجم آب جمع شده در زمان سیلاب تا خشک شدن کامل خودرو به هیچ وجه موتور اتومبیل را روشن نکنید، زیرا این امر می‌تواند آسیب‌های جدی به سیستم‌های داخلی اتومبیل شما وارد کند. پس از آنکه حجم آب جمع شده کم شد، خودرو خود را بررسی کنید و اگر از خشک بودن سیستم‌های داخلی اتومبیل اطمینان حاصل پیدا کردید، می‌توانید آن را روشن کنید. بهتر است قبل از خشک کردن سیستم‌های داخلی خودرو، ارتباط باطری را قطع کنید. پس از خشک کردن قسمت‌های مختلف موتور و سیم‌کشی‌ها، به سراغ اجزای داخل کابین اتومبیل بروید و سعی کنید با بهره‌گیری از یک سشوار تمام سطوح را در داخل کابین خودرو خشک کنید. رطوبت بوجود آمده در زمان سیل، قادر است روکش صندلی‌ها و داشبورد شما را دچار پوسیدگی کند؛ البته فرایند خشک کردن نیز می‌تواند به قطعات فایبرگلاس و چرم داخل خودرو نیز آسیب برساند، از همین سو می‌توانید از واکس‌های مخصوص خودرو استفاده کنید و اجزای داخلی خودرو را در برابر باد گرم سشوار مقاوم سازید.

 پس از وقوع سیل، قبل از اینکه با اتومبیلتان رانندگی کنید بهتر است فیلتر هوا و فیلتر روغن خودروتان را بررسی کنید زیرا در اغلب موارد آب و مواد خارجی دیگر در میان پره‌های فیلتر‌های هوا و روغن خودرو جمع می‌شوند؛ پس بهتر است فیلتر هوا و فیلتر روغن خودرو را قبل از استارت ماشین تعویض کنید. دقت داشته باشید سیل فقط آب به همراه ندارد و معمولا آلودگی‌ها و مواد مضر بسیاری در زمان سیلاب به بدنه اتومبیل برخورد می‌کنند که بسیاری از آن‌ها جزء مواد شیمیایی و اسیدی هستند و می‌توانند به بدنه اتومبیل آسیب جدی وارد کنند؛ از همین رو پیشنهاد می‌شود پس از سیلاب، بدنه خودرو خود را با شوینده‌های مخصوص و آب به خوبی تمیز کنید.

سیل در ایران

نظرات
Captcha