به گزارش ایسنا، در جلسه روز دوشنبه هفته گذشته که با حضور فرمانده نیروی هوافضای سپاه انقلاب اسلامی و مسئولان صنعتی و خودروسازان برگزار شد، امیرعلی حاجیزاده فرمانده نیروی هوافضا با اشاره به کمکهایی که صنعت خودرو در طول ۸ سال دفاع مقدس به نیروهای نظامی کرده است عنوان کرد که امروز تکلیف صنایع دفاعی، کمک به اقتصاد و صنعت کشور است.
فرمانده نیروی هوافضای سپاه با اشاره به تحریم صنعت خودروسازی کشور افزود: تحریمهای صنعت خودرو تبعاتی برای خودروسازان داشت و طی سال های ۹۷ و ۹۸ شاهد دپوی تعداد زیادی از خودروهای ناقص در پارکینگ شرکت های خودروسازی بودیم. حاجیزاده ادامه داد: قرار است کمیتههای مشترکی در حوزه خودرو تشکیل شود تا از این طریق بتوانیم تجربیات خود را در بخش تحقیقاتی به شرکتهای خودروساز منتقل کنیم.
سردار حاجی زاده با اشاره به توافقات بین این نهاد نظامی و خودروسازان گفت: باید در بحث افزایش کیفی، ارزانسازی، کاهش مصرف سوخت و بومیسازی قطعات اقدامات بیشتری صورت گیرد. حاجیزاده در ارتباط به نحوه ورود سپاه و طریقه مدیریت این نهاد نظامی به شرکت های قطعهسازی گفت: تجربیات خوبی در حوزه الکتریکی و الکترونیکی در هوا فضای سپاه وجود دارد، بنابراین حضور سپاه در قطعهسازی میتواند به صورت فیزیکی باشد و هم با انتقال دانش و تجربه به شرکتهای خودروساز کمک کنیم. وی افزود که شاید در بعضی از موارد نیاز به ورود فیزیکی ما نباشد و فقط تجربیات و اطلاعات خود را منتقل کنیم. این فرمانده سپاه انحصار در قطعهسازی را آفتی برای صنعت خودردسازی دانسته و بیان کرده است که انحصار در قطعهسازی فساد بهدنبال خواهد داشت.
در ادامه این نشست، حسین مدرس خیابانی سرپرست وزارت صمت بر ضرورت به کارگیری ظرفیتهای مشترک همکاری برای توسعه بخشهای مختلف صنعتی و معدنی کشور و بهویژه در حوزه خودروسازی تاکید کرد و گفت: مجموعه صنایع نظامی و بهویژه صنایع موشکی کشور، در لبه دانش قرار گرفته و باعث شدهاند تا کشور بهعنوان یکی از کشورهای پیشرو در این صنعت، در سطح بینالمللی شناخته شود، بنابراین باید از این الگوی پیشرو و موفق، در توسعه دیگر صنایع بهره گرفت. سرپرست وزارت صمت ادامه داد: همچنین موضوع مورد توجه، ضرورت استفاده بهینه از ظرفیتهای پراکنده هر دو حوزه است و در همین راستا، با دستگاههای نظامی و نهادهای عمومی جلسات متعددی برگزار شده تا بتوان ارتباط منطقی و همراه با همافزایی بین ظرفیتهای دو طرف را برقرار کرد.
حدود یکسال پیش نیز وزارت دفاع قراردادی بالغ بر ۱۵۰۰ میلیارد تومان برای تامین اقلام حساس خودرو همچون ECU با خودروسازان منعقد کرده بود. به این ترتیب با توجه به توانمندی وزارت دفاع و سپاه در ساخت قطعات حساس، از این پس باید شاهد حضور نیروهای نظامی در تولید بخشی از قطعات خودرو باشیم. همچنین همزمان با انتشار اخبار مربوط به نشست مشترک فرمانده نیروی هوافضای سپاه انقلاب اسلامی ایران با سرپرست وزارت صمت، معاونان و مدیران عامل خودروسازان کشور خبرگزاری فارس اعلام کرد برخی از مخاطبان این خبرگزاری با ثبت سوژهای با عنوان «با ورود سپاه، صنعت خودرو پرفروغ خواهد شد» این موضوع را مطرح کردهاند که سپاه با قابلیتهای بالایی که در عرصه نظامی دارد، به راحتی میتواند در زمینه خودروسازی هم ورود کرده و بدرخشد و خودروی ایمن و مناسب با فناوریهای پیشرفته بسازد. کاربران فضای مجازی هم با داغ کردن هشتگ «سپاه» از این اقدام حمایت کرده و آن را به فال نیک گرفتند؛ آنها این خبر خوش را باعث بروز تغییرات اساسی در عرصه خودروسازی کشور دانسته و آرزو کردند در آینده بتوانند خودروهای با کیفیت را با قیمت کم خریداری کنند.