در دهه اخیر که چیزی به پایان آن نمانده است، بازار چین با ارائه محصولاتی راضی کننده به بازار جهانی از جمله ایرانی توانسته جای خود را در دل مردم جا کند. امروزه بسیاری از افراد خرید خودروهای چینی را به دلیل مدرن و به روز تر بودن، نسبت به خودروهای داخلی بیشتر ترجیح می دهند. اما خرید خودرو، چه داخلی و چه چینی نیازمند بررسی پارامترهایی مثل رنگ خودرو، فنی و موتوری، سلامت آپشن ها و ... است. ما در مجموعه الوچک برای شما تمام این پارامترها را بررسی کرده و به شما گزارش میدهیم تا با خیالی آسوده تر نسبت به خرید خودروی مورد نظرتان اقدام کنید.
در ادامه شاسی بلندهایی را به شما معرفی میکنیم که اهل شرق آسیا یعنی چین هستند و برای خرید آنها باید حدود ۳۰۰ الی ۴۰۰ میلیون هزینه کنید.
جک s5
اولین خودرو جک s5 توربو است. این خودرو مجهز به پیشرانه ۲۰۰۰ سی سی توربو می باشد که توانایی تولید ۱۷۴ اسب بخار قدرت را دارد.
از مزایای این خودرو، دارا بودن گیربکس ۶ سرعته دو کلاچه است که سرعت تعویض دنده را بهبود می بخشند و از برجسته ترین نکات مثبت در s5 است. وضعیت ایمنی این خودرو هم توسط موسسات معتبر بررسی نشده اما S5 در تصادفاتی که داخل کشور رخ داده، عملکرد خوبی از خود نشان داده است و نسبتا آپشن های ایمنی بالایی دارد.
اما جک s5 به دلیل توربو بودن هزینه نگهداری بالایی دارد و همچنین خودروهای توربو با بنزین هایی که کیفیت کمی دارند، سازگاری ندارند.
تیگو 7
خودروی دوم تیگو ۷ است. این خودرو یک پیشرانه ۱۵۰۰ سی سی با تولید قدرت ۱۴۷ اسب بخار دارد. این خودرو نسبت به قیمتی که دارد سطح آپشن راضی کننده ای را ارائه میکند.
این خودرو هم مانند جک s5 توربو است و هزینه نگهداری بالا و حساسیت به سوخت بی کیفیت از فاکتورهایی هستند که باید در هنگام خرید به آن توجه کنید. همچنین از از دیگر معایب این خودرو هندلینگ نه چندان مناسب می باشد.
هایما s7
خودروی سوم هایما s7 با پیشرانه ۱۸۰۰ سی سی توربو است. حجم موتور این خودرو با وجود اینکه از جک s5 حدود ۲۰۰ سی سی کمتر است ولی از نظر فنی و شتاب، قدرت و شتاب راضی کننده تری را ارائه می دهد. این خودرو با وزن ۱۵۴۵ کیلو گرم میتواند در ۹.۸ ثانیه از حالت سکون به سرعت ۱۰۰ کیلومتر در ساعت برسد.
هزینه استهلاک نسبتا پایین و سطح آپشنی قابل قبول از نکات مثبت s7 می باشد. همچنین ایران خودرو خدمات پس از فروش رضایت بخشی را ارائه می دهد.
بی وای دی s6
بی وای دی s6 که کانسپت لکسوس RX فیس قدیم می باشد، چهارمین شاسی بلند در رنج قیمتی ۳۰۰ الی ۴۰۰ میلیون است. در بازار دست دوم این خودرو به خوبی خرید و فروش نمی شود و از نظر بازار خرید و فروش ضعیف است.
این خودرو دارای حجم و ابعادی بزرگ است که دارای یک قلب تپنده ی ۲۴۰۰ سی سی ۴ سیلندر می باشد. سطح آپشنی راضی کننده دارد و دارای گیربکس دو کلاچه است که سرعت تعویض دنده را بهبود می بخشد و هماهنگی بین موتور و گیربکس افزایش می یابد. اما موتور این خودرو به دلیل وزن زیاد و ابعاد بزرگ این خودرو ضعیف واقع شده و شتاب مناسبی را ارائه نمی دهد. از معایب بعدی s6 نداشتن ESP و تک دیفرانسیل بودن است که نمی توان از آن به عنوان خودروی آفرود نام برد.
کوپا فلگشیپ
آخرین خودرو کوپا فلگشیپ است که مانند بی وای دی s6 از بازار دست دوم مناسبی بهره نمی برد ولی مانند s6 سطح آپشنی فوق العاده خوب و قابل قبولی دارد.
از نظر قدرت و شتاب هم در مقایسه با هم رده های خود در سطح خوبی قرار دارد.
اما این خودرو از نظر خدمات پس از فروش بسیار ضعیف و در مقایسه سایر چینی ها در سطح پایینی قرار میگیرد.
جمع بندی
تمام این شاسی بلندهای چینی از نکات منفی و مثبت مختلفی بهره می برند. به همین دلیل برای انتخاب بهتر این چینی ها، آنها را بر اساس معیارهایی طبقه بندی کرده ایم که در ادامه به آن می پردازیم:
از نظر بازار خرید و فروش: جک s5
از نظر فنی و شتاب: هایما s7 با موتور ۱۸۰۰ توربو
از نظر هزینه نگهداری و استهلاک: بی وای دی s6 به دلیل استهلاک بسیار پایین و کیفیت ساخت بالا
از نظر خدمات پس از فروش: هایما s7
از نظر سطح آپشن: کوپا فلگشیپ و بی وای دی s6
درنهایت با توجه به بررسی های صورت گرفته، خودرویی که بیشترین امتیاز را دریافت کرد هایما s7 با موتور ۱۸۰۰ توربو با کسب ۲۲ امتیاز است. پس اگر قصد خرید یک شاسی بلند چینی را در رنج قیمت ۳۰۰ الی ۴۰۰ میلیون را داشتید، هایما s7 انتخاب مناسبی می تواند باشد.