منع تردد خودروها پیشتر در چه کشورهای دیگری اعمال شده بود؟

منع تردد خودروها پیشتر در چه کشورهای دیگری  اعمال شده بود؟

بر اساس اعلام رسانه‌ها، قانون منع آمد و شد خودروهای فاقد مجوز تردد از ابتدای آذر ماه سال جاری در سطح تهران اعلام و به دستگاه‌های اجرایی ابلاغ شده است.

همانگونه که اطلاع دارید از اول آذر ماه یکی از محدودیت‌هایی که به خاطر مهار بیماری کرونا در سطح تهران ایجاد خواهد شد، منع رفت و آمد خودروهای فاقد مجوز از ساعت 21 الی 4 صبح می‌باشد. محدودیت تردد بین مراکز استان ها هم که قرار بود مثل این محدودیت از اول آذر ماه اعمال شود، از بیست و هشتم آبان ماه و زودتر از موعد با اعلام شبانه توسط پلیس راهور اجرا شد و ترافیک شدیدی را در جاده‌های شمالی کشور به همراه داشت. اما باید بررسی شود که این شکل قرنطینه اول در کدام کشورها اعمال شد و چقدر در مهار این بیماری مفید بوده است؟

 

 25  اسفند ماه 98 شهردار یکی از شهرهای ایالت نیوجرسی گفت که برای مقابله با شیوع ویروس کرونا،‌ کووید ۱۹، در این شهر مقررات منع رفت و آمد شبانه اعلام می‌کند و برای کاهش فعالیت‌های شبانه از ساعت 22 الی ۵ بامداد مقررات منع رفت و آمد اعلام کرده است.

 28 اسفند ماه 98 رئیس جمهور صربستان، تردد افراد بالای 70 سال در هر زمان از روز ممنوع و همچنین منع آمد و شد شبانه برای همگان به عنوان یکی از اقدامات جلوگیری از شیوع کرونا ویروس به اجرا گذاشته شد و این قانون زمانی در این کشور اعمال شد که هنوز هیچ مرگی بر اثر کرونا در این کشور رخ نداده بود.

 23 مهر ماه 99 قانون منع رفت و آمد شبانه در پایتخت و ٨ کلان شهر دیگر کشور فرانسه برقرار شد و بر این اساس رفت و آمد از ساعت ٢١ شب تا ۶ بامداد در این مناطق ممنوع شد که تا امروز این محدودیت به تمامی شهرهای فرانسه رسیده است. البته این نکته هم وجود دارد که دولت فرانسه «تدابیر مکمل اقتصادی» برای حمایت از کسبه آسیب دیده این طرح اجرا می‌کند.

قبرس هم تقریبا دو هفته پیش تردد از ساعت 23 تا 5 صبح را ممنوع کرد و در اقدامی جالب‌تر میهمانی‌های خانوادگی را هم با محدودیت کمتر از ده نفر مجاز دانسته است.

در ایرلند شمالی، قرنطینه و منع رفت و آمد به ‌مدت ۴هفته به اجرا گذاشته شد و  همه کافه‌ها، بارها و رستوران‌ها باید بسته شدند و مدارس نیز به‌ مدت دو هفته تعطیل شدند.

ولز هم منع تردد شبانه از ساعت 20 الی 6 صبح را اعمال کرد و به دنبال آن آلمان، اسپانیا، یونان و بلژیک هم محدودیت‌های منع تردد را با ساعات متغیر برای دو هفته اعلام کردند.

اما چقدر این طرح می‌تواند مفید باشد؟ طبق اعلام وزارت بهداشت ایران بر اساس آمار بیشترین میزان ابتلای افراد در جمع میهمانی‌های خانوادگی بوده و در اروپا هم به دلیل مرسوم نبودن چنین میهمانی‌هایی، احتمالا بیشترین ابتلا از طریق کلوپ‌های شبانه انجام خواهد شد که با گذاشتن چنین طرحی در اروپا ممکن است آثار مفیدتری دیده شود کمااینکه به طور مثال کشوری مثل صربستان با همان محدودیت منع رفت و آمد در روزهای اول توانست آمار مرگ و میر ناشی از کرونا را روی 15 درصد نسبت به مبتلایان نگاه دارد و تاکنون جمعا 1000 نفر از مبتلایان فوت شده‌اند یا قبرس و ولز تا امروز آمار قابل توجهی نداشتند و آمار مرگ و میر ناشی از کرونا در این دو کشور نزدیک به صفر درصد بوده اما در کشورهای بحرانی مثل فرانسه، آلمان، ایران و... طبیعتا باید یک ماه دیگر و با گذر زمان در مورد کاهش آمار مرگ میر بر اساس این طرح محدودیت صحبت شود.

 اما موضوع اینجاست که این قانون در ایران با توجه به محدودیت فعلی فعالیت کسبه تا ساعت 18 چقدر اثر گذار خواهد بود اما با همه احوالات امیدواریم چنین تصمیم گیری تاثیر مثبتی بر کاهش روند این اپیدمی دردسر ساز داشته باشد.  

نظرات
Captcha