اعتراض به خلافی خودرو در چه مواردی پذیرفته میشود؟؟

اعتراض به خلافی خودرو در چه مواردی پذیرفته میشود؟؟

اگر چند سال از گواهینامه گرفتن شما میگذرد و در این مدت در خیابان ها و جاده ها رانندگی کردید، حتما برای یکبار هم مرتکب تخلف شده اید و جریمه برای شما اعمال شده. اما گاهی شما نسبت به جریمه ای که توسط پلیس راهور و یا دوربین صورت گرفته اعتراض دارید. اما آیا واقعا اعتراض به خلافی موجب کم شدن میزان جریمه بخشودگی آن میشود؟

یکی از مهم ترین موضوعاتی که در بحث رانندگی مطرح می شود، روش های اعتراض به جریمه رانندگی خودرو است، چرا که برخی از جریمه های رانندگی  را می توانیم تا حدودی اجتناب ناپذیر بدانیم. حال در این میان ممکن است برخی از افراد به اشتباه جریمه شوند. به عنوان مثال گاهی پیش خواهد آمد که پیامکی مبنی بر تخلف در خیابانی در تاریخ مشخصی ارسال شود، این در حالیست که شما در آن زمان مشخص اصلا در آن خیابان حضور نداشتید، چه برسد که تخلفی انجام داده باشید! بنابراین پس از استعلام خلافی، می توانید در خصوص مواردی که نسبت به آن ها تردید دارید، اعتراض نمایید.
در ابتدا به شما انواع جریمه ها را معرفی میکنیم و احتمال موفقیت به اعتراض به آن را مورد بررسی قرار میدهیم.

انواع قبض جریمه

قبض جریمه الصاقی

در این نوع جریمه به دلیل حضور نداشتن مالک خودرو و نبودن مدارک، پلیس راهور از اطلاعات عمومی مانند شماره‌ پلاک، مدل خودرو، مکان و زمان تخلف برگه جریمه عمومی را کامل میکند و به خودروی شما می چسباند یا اصطلاحا الصاق میکند. مثل وقتی که پارک ممنوع یا پارک دوبله کرده اید و هنگام برگشت قبض جریمه ای در زیر برف پاکن میبینید. احتمال موفقیت اعتراض در این نوع جریمه پایین است، زیرا تخلف شما برای پلیس راهور اثبات شده و خودرو هم ثابت بوده و تنها با دلایل و مدارک قانع کننده میتوانید از زیر بار این نوع جریمه شانه خالی کنید.

قبض جریمه تسلیمی

در این نوع جریمه پلیس راهور با مشاهده مدارک خودرو و راننده، قبض جریمه را با جزییات، کامل میکند و به راننده تسلیم میکند. احتمال موفقیت در این نوع جریمه هم مانند جریمه الصاقی پایین است.

قبض جریمه دوبرگی

این نوع قبض جریمه هنگامی صادر میشود که پلیس راهور به شما فرمان ایست بدهد و شما به آن توجه نکنید. در این حالت یک برگ برای توجه نکردن به اخطار پلیس و یک برگ برای تخلف خودروی شما صادر میشود. احتمال موفقیت در اعتراض به این نوع جریمه بیشتر از سایر موارد است، زیرا نه خودرو ثابت بوده که قبض جریمه الصاق شود و نه راننده حضور داشته که قبض جریمه تسلیم شود.

قبض جریمه دوربین

قبض دوربین یکی از انواع قبض جریمه است. در این حالت تخلف شما یا توسط دوربین های هوشمند مثل کنترل سرعت و طرح ترافیک ثبت میشود، یا توسط دوربین های نظارتی، جریمه اعمال میشود.
احتمال موفقیت در اعتراض به این نوع جرایم. بسیار پایین تر نسبت به سایر موارد است. زیرا هم دوربین ها از هوشمندی لازم برخوردارند و هم اپراتورهای دوربین های نظارتی دقت بالایی دارند.

حالا اگر نسبت به خلافی خودرو اعتراضی دارید باید مدارک لازم را همراه داشته باشید و مراحل زیر را انجام دهید:


مدارک لازم


اصل کارت شناسایی و اصل سندمالکیت خودرو

تکمیل فرم درخواست

کارت شناسائی معتبر مالک وسیله نقلیه یا وکیل قانونی آن (وکالت نامه)


سرهنگ فضل الله نوری رییس پلیس راهور درباره اعتراض به خلافی خودرو گفته است: درشکایات تخلفات راهنمایی و رانندگی دو فرآیند وجود دارد.

در فرایند اول اعتراض به قبض جریمه است؛ در صورتی که فرد به برگ جریمه اعتراض داشته باشد باید به مرکز اجرائیات پلیس راهور مراجعه و موضوع شکایت خود را مطرح کند، اینگونه موارد قابل رسیدگی و اصلاح است.

در فرایند دوم اگر فردی نسبت به صورت وضعیت تخلفات اعتراض داشته باشد ابتدا به دفاتر پلیس + ۱۰ مراجعه می‌کند و در خواست اعتراض می‌دهد، این درخواست از طریق سیستم، به مرکز اجرائیات کل کشور ارسال شده و این مرکز برابر قانون ظرف مدت حداکثر ۲۴ ساعت باید موضوع را رسیدگی و پاسخ دهد که البته این رسیدگی معمولا در کمتر از چند ساعت رسیدگی و پاسخ داده می‌شود.

در این مرحله اگر متقاضی قانع شد نسبت به پرداخت جریمه اقدام می‌کند، ولی در صورتی که قانع نشده باشد می‌تواند به واحد رسیدگی پلیس راهور مراجعه نماید، که در این واحد یک کارشناس پلیس راهور و یک قاضی تخلفات را بررسی میکند و حکم نهایی را قاضی صادر می‌کند، لذا در این مرحله رای صادر شده قطعی بوده و قابل اعتراض نیست.

در ضمن طبق ماده ۵ قانون رسیدگی به تخلفات رانندگی مهلت اعتراض را ۶۰ روز از تاریخ مندرج در قبض یا تاریخ ابلاغ شده در قبض جریمه‌ای که به اطلاع راننده می رسد، تعیین کرده است.

همچنین در صورتی که متخلف در مهلت قانونی ذکر شده اعتراض خود را تسلیم نکند، یا ظرف ۲۰ روز پس از ابلاغ رای واحد رسیدگی، جریمه را پرداخت نکند، بایستی جریمه را به مآخذ دو برابر مبلغ مندرج در قبض جریمه بپردازد.

رانندگان و مالکان خودرو‌ها می‌توانند با مراجعه به سایت ۱۲۰ و یا مراکز پلیس + ۱۰ قبل از اتمام مهلت قانونی اعتراض، مراجعه کنند و از میزان جرایم رانندگی خود مطلع شوند.

لازم به ذکر است که میزان بخشودگی جرایم شما، نسبت به میزان خلافی و نوع جرایم ثبت شده می باشد.
همچنین برخی از افراد با روش های اینترنتی به دنبال ثبت اعتراض خود نسبت به جرایم رانندگی هستند. اما هنوز ثبت اعتراض به روش اینترنتی از سوی پلیس راهور فعال نشده است.


اقساطی کردن جریمه رانندگی

اگر توان پرداخت یک باره جرایم رانندگی خود ندارید میتوانید با مراجعه به سایت راهور ۱۲۰ وارد بخش استعلام شوید. در این بخش درگاهی به اسم پرداخت جرائم وجود دارد که امکان پرداخت کلی و یا موردی مبلغ تخلفات در آن وجود دارد و فرد می تواند از این درگاه نسبت به پرداخت جرائم بر اساس توان اقتصادی خود اقدام کند.

نظرات
Captcha